Viața este imprevizibilă – nu știi niciodată ce se întâmplă chiar în momentul următor. Suntem cu toții de acord că siguranța este importantă și trebuie practicată în viața noastră de zi cu zi in special in mediul nostru de lucru avand in vedere ca ne petrecem o buna parte din timp acolo. Consideram ca este necesar să oferiți angajaților dvs. atât securitate medicală, cât și financiară, astfel încât să poată lucra la potențialul lor maxim, iar compania dvs. poate crește în ritmul pe care îl doriți. Indiferent de perioadele dificile din punct de vedere economic, neglijarea aspectelor ce tin de securitatea si sanatatea la locul de munca mereu vor aduce cheltuieli nedorite. Pentru a evita acest lucru, articolul de fata va propune cateva aspecte pe care sa le luati in considerare. Echipa noastra este de parere ca buna gestionare a SSM într-o companie este corelată cu o îmbunătățire a performanței și a rentabilităţii. Toată lumea are de pierdut dacă este neglijat domeniul SSM: de la lucrătorii individuali până la sistemele naționale de sănătate. Însă aceasta înseamnă și că toată lumea poate beneficia de îmbunătățirea politicilor și a practicilor.

S-ar putea să vă gândiți, ‘ De ce este importantă securitatea și securitatea sănătății la locul de muncă și de ce să depun eforturi pentru asta? Sănătatea, siguranța și securitatea sunt importante la locul de muncă, deoarece este esențial să vă protejați angajații de viitorul neprevăzut, de boli, răni, urgențe și alte pericole.  Imaginați-vă că sunteți îngrijorat în mod constant de viitorul dvs., precum și de viitorul familiei și al altor persoane dependente!  Nu veți putea să vă concentrați asupra muncii dvs. și să depuneți cele mai bune eforturi dacă nu aveți stabilitatea și încrederea mentală că viitorul dvs. și viitorul celor dragi sunt protejate. Deci, putem vedea că sănătatea și siguranța precară la locul de muncă pot avea un impact negativ asupra forței de muncă. Ca angajator, sunteți, de asemenea, obligat legal să oferiți condiții de muncă sigure și să promovați siguranța la locul de muncă angajaților dvs. pentru a preveni accidentele la locul de muncă și pentru a asigura securitatea și sănătatea în muncă. Siguranța la locul de muncă are beneficii pe termen lung. Promovează o cultură a muncii mai sănătoasă, crește implicarea angajaților și vă protejează angajații – păstrându-i astfel la organizația dvs.

Așa cum am menționat anterior, angajații dvs. trebuie să se concentreze în totalitate pe munca lor și pentru a face acest lucru, trebuie să fie scutiți de grijile și stresul care vin cu condiții de muncă nesigure și nesănătoase. Dacă angajații de la locul de muncă sunt în permanență sub stres în ceea ce privește viitorul lor, precum și dependenții acestora, aceștia nu vor putea să se ridice la nivelul de productivitate și eficiență care este necesară pentru companie. După cum spune și afirmația lui Desideriu Erasmus, “Preventia este mai buna decat tratarea”.  Într-adevăr, în loc să trebuiască să plătești o sumă imensă pentru a compensa sănătatea angajaților, este mult mai ușor să investești într-un loc de muncă sănătos și sigur. De fiecare dată când apare un accident nefericit sau un pericol pentru sănătate, va trebui să suportați atât cheltuielile cu cererile de compensare ale angajaților dvs., cât și costurile de angajare pentru personalul temporar. Ca să nu mai vorbim, aceste incidente ar veni și cu un intreg system birocratic care va incetini activitatea companiei. Noi suntem de parere ca este mult mai bine oferiti un loc de muncă sigur și sănătos, care va reduce cu mult probabilitatea unor astfel de situatii. Chiar daca pare infricosator intreg procesul, echipa noastra este gata sa va ajute !

Sunteti in regula in cazul unui control de la ITM sau ISU?

Incendiul provoacă daune firmelor  în fiecare an. Desigur, daunele financiare sunt doar o parte din poveste, deoarece în unele incendii viețile se pot pierde. Dacă spațiul dvs. este dotat cu echipamentul necesar pentru siguranța la incendiu ajută la protejarea atât a spatiului, cât și a persoanelor din interiorul și din jurul său. Sistemele și procedurile de protecție împotriva incendiilor sunt o cerință legală și trebuie să fie puse în aplicare în clădiri pentru a face angajații conștienți în caz de incendiu. 

 Potrivit articolului 1 din Legea  nr. 307 din 2008 “(1) Apărarea împotriva incendiilor reprezintă ansamblul integrat de activități specifice, măsuri și sarcini organizatorice, tehnice, operative, cu caracter umanitar și de informare publică, planificate, organizate și realizate potrivit prezentei legi, în scopul prevenirii și reducerii riscurilor de producere a incendiilor și asigurării intervenției operative pentru limitarea și stingerea incendiilor, în vederea evacuării, salvării și protecției persoanelor periclitate, protejării bunurilor și mediului împotriva efectelor situațiilor de urgență determinate de incendii.”

Alarmele de incendiu sunt vitale pentru detectarea rapidă și eficientă a prezenței focului sau a fumului. Cu toate acestea, există o selecție uriașă de echipamente de protecție împotriva incendiilor disponibile care pot salva vieți în caz de urgență și este adesea o necesitate prin lege. Stingătoarele sunt de obicei necesare în toate setările comerciale și industriale și sunt o formă fundamentală de protecție, oferindu-vă o metodă de combatere a focului. Cu toate acestea, există diferite tipuri de stingătoare de incendiu, toate potrivite pentru diferite tipuri de incendii și, ca urmare, pentru medii diferite. Prin urmare, este esențial să obțineți o opinie expertă despre care este cel mai bun stingător sau o combinație de stingătoare pentru spatiul dvs. Ca parte a evaluării riscului de incendiu și ca măsură vitală a siguranței generale a incendiilor, este important să planificați și să pregătiți un proces de evacuare minuțios. Procedura ar trebui să includă diverse rute în afara clădirii, toate acestea fiind considerate simple, eficiente și rapide, pentru a face ieșirea cât mai sigură și eficientă. De asemenea, este important să existe trasee alternative planificate în cazul în care o cale de ieșire este blocată sau parțial obstrucționată de incendiu.  Semnalizarea siguranței la foc trebuie să fie plasată pe uși și pereți pentru ca oamenii să știe ce traseu să facă, iar iluminatul de urgență este o măsură de siguranță incredibil de utilă în cazul în care energia se întrerupe în timpul evacuării. Persoana responsabilă desemnată  ar trebui să se asigure că toată lumea este conștientă de procedura de evacuare și ar trebui întreprinse practici regulate pentru menținerea și perfecționarea acestei conștientizări.

Ei bine ? Tu unde te afli in momentul de fata ? Daca ai nevoie de ajutor, te rugam sa ne scrii sau sa ne contactezi telefonic si iti vom oferi mai multe informatii. Siguranta este pe primul loc, nu neglija acest aspect !